Cryolipolyse/ FreezeSculpting

Veilig en snel van je vet af!

1
Klanten gingen u voor

Cryolipolyse is het alternatief voor liposuctie, waarmee per behandeling gemiddeld een vetreductie van 20% wordt behaald in de behandelde zone. Het is ideaal om snel en zonder inspanning van vet af te komen in de probleemzones, zoals rondom de buik, dijen of bij een ‘onderkin’. Wie wil dat nou niet? Allereerst: wat is cryolipolyse? Cryolipolyse is een manier om vet te verwijderen door middel van vet bevriezing. Cryolipolyse wordt ook wel FreezeSculpting genoemd. Tijdens de cryolipolyse behandeling wordt het vet plaatselijk bevroren, wat vervolgens op een natuurlijke manier uit het lichaam wordt afgevoerd. Geen naalden, geen speciaal dieet, geen operatie en bovenal geen hersteltijd! Deze techniek met afwisselende koude en warmte therapie, maakt het mogelijk vet permanent te verwijderen zonder weefsel te beschadigen. Wij werken met de nieuwe MedCos Body-wizard Duo 360. Deze heeft nieuwe behandelkoppen zijn nog krachtiger en zullen het te behandelen gebied rondom in zijn geheel koelen, waardoor ze een groter behandelgebied aanpakken. Dit is een van de meest technisch hoogwaardige apparaten voor non-invase behandelingen voor de reductie van vetcellen. Wij kunnen hiermee totaal meerdere zones per keer behandelen en duo behandelingen uitvoeren!

MedCos-Body-Wizard-Duo-Behandeling

De Cryolipolyse behandeling

Bij de eerste behandeling bespreken wij jouw wensen en kijken naar de te behandelen zones. Daarna wordt de behandeling doorgenomen en kun je vervolgens lekker gaan liggen en zal de behandeling starten. Tijdens de Cryolipolyse behandeling wordt er een gelpad op het te behandelen gebied geplaatst, waarna de huid met een vacuüm-kop wordt “opgezogen”. De huid wordt eerst verwarmt tot 40 graden Celsius in 3 minuten. Meteen na die 3 minuten wordt de huid gekoeld naar -11 graden Celsius gedurende 45 minuten. Op het moment dat de vetlaag eerst wordt verwarmd, wordt deze laag sponzig en kan er meer bereik worden gehaald in de laag waar de vetcellen vernietigd moeten worden. De eerste paar minuten kunt u tintelingen voelen, wat veroorzaakt wordt door de kou. Tijdens de behandeling kun je kort een trekkend gevoel ervaren, waarna het gebied meteen gericht wordt gekoeld, dit trekkende gevoel zal binnen 5 minuten verdwijnen. Daarna kun je tijdens de behandeling lekker een boek lezen, internetten, Netflixen, Videoland kijken of een dutje doen.

Het resultaat van de behandeling

Crylipolyse is een pijnloze manier van vet verwijderen en voor nagenoeg iedereen met een normale of iets te hoge BMI geschikt. Zelfs voor fanatieke sporters die vet op bepaalde probleemzones niet weg krijgen, is deze cryolipolyse behandeling geschikt. De cryolipolyse behandeling is dus niet bedoeld om af te vallen, maar om het vet van het lichaam te verminderen, waardoor alles wat strakker wordt. Per Cryolipolyse/ FreezeSculpting behandeling wordt gemiddeld een vetreductie van 20% behaald in de behandelde gebieden! Over het algemeen is men na 3 behandelingen tevreden met het gerealiseerde resultaat, daarom bieden wij hiervoor paketten aan. Tussen deze opeenvolgende behandelingen ligt een periode van 6 weken.

Video van de behandeling

Prijzen Cryolipolyse

Actie: eerste plaatsing
€98,-Eenmalig (per kuur)
 • Veilig en snel vet verbranden door bevriezing. De eerste plaatsing van €175 NU €98. De korting geldt voor maximaal één zone.
3 zones per behandeling
€9003 behandelingen
 • Behandel drie zones per behandeling voor drie keer en profiteer maximaal! Betalingsregeling met 0% rente mogelijk van €300,- per behandeling bij afname van dit pakket.
Per zone: Onderbuik, Bovenbuik, Love handles, Banana roll, Billen, Bovenbenen, Binnen- en buitendijen, Bovenarmen (kipfilets), BH uitstulpingen, Rug, Borsten (mannen). €175,-
Per behandeling: Kin en Knie

Resultaten bij de kin na 3 weken al zichtbaar. Het beste is om de behandeling na 6 weken te herhalen met een kuur van drie behandelingen.
Let op: Na deze behandeling is de kans groot dat de kin iets paars/blauw is.

€98,-
Ook DUO behandelingen mogelijk: Kom met zijn tweeën tegelijkertijd en profiteer van 10% korting. Deze actie is niet van toepassing op de behandelkuur van 3 behandelingen t.w.v. €900.  

Resultaten Medcos Body-wizard Duo

 • Geen operatieve ingreep, dus ook geen herstelperiode
 • Er worden geen naalden gebruikt
 • Er hoeft geen apart dieet gevolgd te worden
 • Zelfs mogelijk tijdens uw lunchpauze
 • Er kunnen 4 plaatsingen tegelijk uitgevoerd worden waardoor duo behandelingen mogelijk zijn
 • Door het doelgericht verwarmen en koelen wordt het vet optimaal geraakt
 • De behandeling is medisch verantwoord en wetenschappelijk onderbouwd
 • En het allerbelangrijkste: het vet blijft weg!

Voor- en na-foto's cryolipolyse

Behandelstappen

1. Intake

Tijdens het intakegesprek bepalen we samen het te behandelen gebied. We beoordelen of de behandeling realiseerbaar is en zullen de contra-indicaties en het toestemmingsformulier met je doorspreken. Bij een positieve uitkomst zal gelijk de eerste behandeling plaatsvinden.

2. Voorbereiding

Voorafgaand aan de behandeling maken wij foto’s van de te behandelen zone(s). Deze foto’s zijn om de voortgang gericht te kunnen monitoren en worden uiteraard volledig vertrouwelijk behandeld. De specialist zal de zone op de huid aftekenen waarna je op de behandelstoel plaats kunt nemen. Om de huid te beschermen tegen de gedoseerde kou, wordt een koele gelpad aangebracht.

3. Tijdens de behandeling

De applicator wordt op de huid aangebracht en de sterke vacuüm zuigt de huid en vetcellen in de applicator. Hierdoor kunnen de vetcellen optimaal gekoeld worden. Een natuurlijk verwijderingsproces treedt in gang (apoptose), waardoor het lichaam de gekristalliseerde/ dode vetcellen zal verwijderen. Deze zuigkracht/ vacuüm kan een trekkend en knijpend gevoel geven. De eerste paar minuten kun je tintelingen merken wat veroorzaakt wordt door de kou. Deze sensatie verdwijnt binnen een aantal minuten zodra de zone gevoelloos wordt door de kou. Tijdens de behandeling kun je met je telefoon of tablet gebruik maken van het gratis wifi netwerk, wat lezen of gewoon ontspannen liggen. Ook hebben wij een TV in de behandelruimte met daarop Videoland. De behandeling van een zone/plaatsing duurt 45 minuten.

4. Na de behandeling

Aangezien het geen chirurgische ingreep is, is er geen hersteltijd. Na de behandeling kunt u gewoon uw dagelijkse activiteiten weer oppakken. De behandelde zone(s) zijn na de behandeling wat rood en kunnen wat beurs aanvoelen. In een enkel geval is een tijdelijke zwelling/ blauwe plek mogelijk. Het vet dat tijdens de behandeling is afgebroken, zal in de komende weken kristalliseren en via de natuurlijke weg het lichaam verlaten. Het afvoerproces duurt twee tot vier maanden. Zes weken na de eerste behandeling kan een volgende behandeling plaatsvinden. Meestal zijn drie behandelingen wenselijk, maar zo lang er vetrolletjes zijn kan er behandeld worden. Tijdens de behandelcyclus gebruik je dagelijks het Cosbeau Slimming serum (€ 59,95/ 200 ml) dat speciaal voor deze behandeling is ontwikkeld en vetafdrijvend en huidverstevigend werkt.

Adviezen voor na de behandeling

Drink op de dag van de behandeling geen alcohol in verband met het belasten van de lever.

Drink dagelijks minimaal 2 liter water. Zeker op de dag van de behandeling is het belangrijk om genoeg water te drinken. Water heeft een zuiverende werking en dat kan uw lichaam goed gebruiken als de vetcellen afgevoerd moeten worden.

Zorg ervoor dat je binnen 48 uur na de behandeling minimaal een halfuur goed kunt bewegen, zoals een stuk wandelen, fietsen of cardio training. Dit stimuleert de afbraak van vetcellen.

Een gezonde leefstijl (gevarieerde voeding en dagelijkse beweging) is belangrijk om je lichaam goed in vorm te houden. Met cryolipolyse wordt een deel van de vetcellen verwijderd en deze kunnen niet meer terugkomen. Op deze lichaamszone zal de vetopslag dus sterk verminderen. Maar de vetcellen die nog wel in het lichaam zitten, kunnen zich nog wel opvullen. Laat daarom bijvoorbeeld suikers in de voeding achterwege om de opslag van vetten te beperken.

De cryolipolyse behandeling is te combineren met andere behandelingen. Je kunt bijvoorbeeld tegelijkertijd een gezichtsbehandeling ondergaan of je tanden laten bleken.

Veelgestelde vragen over Cryolipolyse

Voor veel mensen werkt een dieet maar tijdelijk. Na een dieet vallen mensen vaak weer terug in oude gewoontes waardoor het beruchte jojo-effect optreedt. Hierdoor groeien de gekrompen vetcellen weer.  Een ander nadeel van een dieet is dat je, in je hoofd, voortdurend met ‘(niet) eten’ bezig bent. Je vecht als het ware tegen jezelf. Dit maakt het moeilijk om een dieet vol te houden.

Daarnaast is het lichaamsvet van de mens opgebouwd uit meerdere lagen. De onderste laag vet zit zeer dicht op de spieren en organen en kun je uitsluitend aanpakken met voldoende beweging en gezonde voeding. De laag vet die net onder de huid zit is een hardnekkige vetlaag. Deze vetlaag wordt slecht doorbloed en is minder beïnvloedbaar door een gezonde leefstijl dan de dieper liggende vetten. Vandaar dat veel mensen die echt gezond bezig zijn toch niet van die laatste vetrolletjes af komen. Voor deze mensen is de behandeling die we aanbieden dé uitkomst.

Het grote voordeel van de cryolipolyse is dat de vetcellen niet kleiner worden maar afnemen. Deze cryolipolyse techniek vermindert daadwerkelijk het aantal vetcellen in de behandelde gebieden en weg = weg.

De Cryolipolyse/ FreezeSculpting behandeling kan worden ingezet voor de Buik, Kin, Knie, Love handles, Banana roll, Billen, Bovenbenen, Binnen- en buitendijen, Bovenarmen (kipfilets), BH uitstulpingen, Rug en Borsten (mannen).

De cryolipolyse behandeling is voor nagenoeg iedereen geschikt. Zelfs voor fanatieke sporters die vet op bepaalde probleemzones niet weg krijgen, is deze cryolipolyse behandeling geschikt. De cryolipolyse behandeling is dus niet bedoeld om af te vallen, maar om het vet van het lichaam te verminderen, waardoor alles wat strakker wordt. Wilt u overgewicht behandelen? Dan is dit helaas niet de juiste manier.

De meest indrukwekkende resultaten zullen na een periode van 2 tot 4 maanden zichtbaar zijn. Het lichaam blijft echter nog 4 tot 6 maanden na de behandeling doorgaan met het afvoeren van de afgebroken vetcellen.

Zolang er op de te behandelen plek voelbaar vet aanwezig is, is een behandeling mogelijk. Over het algemeen is men na 3 behandelingen tevreden met het gerealiseerde resultaat. Tussen deze opeenvolgende behandelingen ligt een periode van 6 weken.

Tijdens de behandeling wordt een gelpad op het te behandelen gebied geplaatst, hierop wordt een applicator geplaatst deze zuigt vacüüm. Tijdens de behandeling kan men een trekkend gevoel ervaren. Het doelgebied wordt daarna gericht gekoeld, dit zal in het begin erg koud aanvoelen maar dit zal meestal binnen de eerste 10 minuten van de behandeling verdwijnen en overgaan in een gevoelloosheid. Veel mensen gaan tijdens de sessie een boek lezen, Netflixen, internetten of een dutje doen.

Zodra de behandelde vetcellen zijn gekristalliseerd (bevroren), voert het lichaam de afgestorven cellen op een natuurlijke manier af. Behandelde vetcellen verdwijnen en komen niet meer terug.

Het cryolipolyseproces is ontwikkeld door de dermatologen dr. Dieter Manstein en dr. R. Rox Anderson, verbonden aan het Wellman Center for Photomedicine, Massachusetts General Hospital in Boston (VS), een ziekenhuis dat gelieerd is aan Harvard Medical School. Klinisch onderzoek onder honderden patiënten toonde aan dat cryolipolyse een effectieve manier is om vet te verminderen, zonder het risico en de hersteltijd van een operatie of chirurgische ingreep. Het resultaat is een zichtbare, natuurlijk ogende vetreductie in de behandelde gebieden. Aanvullende onderzoeken door Harvard en andere expertisecentra bevestigden dat wanneer vetcellen gedurende een langere periode worden blootgesteld aan nauwkeurig gedoseerde kou, deze vetcellen geleidelijk zullen afnemen en verdwijnen. Dit proces wordt “geïnduceerde apoptose” genoemd.

Cosbeau slimming serum

Nadat je de MedCos Body-wizard Duo behandeling hebt gehad is ons advies om 2 maal daags het verstevigende en vet afdrijvende Cosbeau slimming serum te gebruiken.  Het Cosbeau slimming serum is speciaal ontwikkeld voor de Cryolipolyse behandeling. Om een zo optimaal mogelijk resultaat te bereiken dient dit serum gedurende de gehele behandelcyclus ook thuis gebruikt te worden. Het slimming serum verhoogt zichtbaar het resultaat van de behandeling door de huid te verstevigen en het vet af te drijven. Het Cosbeau slimming serum kan tevens aangebracht worden op niet behandelde zones, dus geschikt voor het gehele lichaam.

De bewezen actieve grondstoffen in het Cosbeau slimming serum:

 • Hibiscus esculentus extract | Voor een versteviging van de huid
 • Spirulina | Verstevigt en herstructureert de huid
 • Cafeïne en carnitine | Stimuleert de vetafbraak
 • Soja | Deze bevorderen de vetafbraak en verbeteren de  stevigheid en gladheid van de huid
 • Citrus auranthium amara fruit extract | Hydrateert en heeft een gladmakende werking op de huid
 • Hyaluronzuur | Hydrateert en vermindert de rimpelvorming van de huid

Gratis consult
Snel en blijvend van je vet af!