Een persoonlijk advies

Het juiste advies krijg je van onze goed opgeleide zonnebank consulenten om jouw specifieke type huid zo optimaal mogelijk te bruinen. Bij een eerste bezoek aan Body Lookz bepalen we altijd eerst je huidtype, want het is belangrijk dat je op een goede en verantwoorde manier met de zon, de zonnebank en je huid om gaat.

Onder de zonnebank gaan begint met de juiste voorbereiding. Smeer jezelf daarom voor elk zonbezoek in met een zoncosmetica die speciaal is ontwikkeld voor de zonnebank om zo je huid voor te bereiden en het pigmentatieproces te stimuleren. Want een goed gehydrateerde huid zorgt ervoor dat u sneller bruin wordt en dat u dieper en langer bruin blijft. Gebruik ook aftersun een aantal uur na het zonnen. Dit product verzorgt je huid en houdt je kleurtje langer vast.

 

Wist je dat verantwoord zonnen…

Het hart versterkt?

Zonlicht heeft een verbazingwekkend effect op het hart en bloedcirculatie. Het vermindert het risico op een hoge bloeddruk, verlaagd cholesterolwaarden en leidt tot een verbetering van de bloedcirculatie. Deze positieve resultaten zijn een belangrijke factor in het voorkomen van ernstige aandoeningen van het hart- en bloedvaten stelsel, bijvoorbeeld een hartinfarct.

De botten versterkt?

Het UVB- aandeel van het zonlicht is voor de lichaamseigen vorming van vitamine D3 absoluut noodzakelijk. Vitamine D3 is een belangrijke voedingsstof voor de opbouw van de botten want met behulp van deze vitamine wordt calcium in de botten opgeslagen. Vooral op hogere leeftijd voorkomt alleen een gezonde stofwisseling van de botten het ontstaan van osteoporose.

Gelukkig maakt?

Onder invloed van zonlicht maakt het lichaam gelukshormonen aan, bijvoorbeeld endorfine of serotonine. Wie kent niet het gelukzalige gevoel na een mooie zonnige dag op het strand? Maar ook bij depressieve stemmingen geven deze – door natuurlijke of kunstmatig zonlicht – gestimuleerde hormonen hun positieve werking aan de dag.

De huid beschermt?

Een bruine huid is niets anders dan een beschermingsreactie van de huid tegen zonnestralen. De indirecte diepte bruining biedt een goede zonbescherming, die door stimulering van de melanine cellen in de huid van vitamine D wordt bereikt. Door voor te bruinen onder de zonnebank bij Body Lookz kan een bescherming van de huid bereikt worden die overeenkomt met beschermingsfactor 3-5. Ook huidziektes worden met groot succes door UV-licht genezen zoals acne, psoriasis en neurodermitis.

Menu