Verantwoord zonnen

De zon heeft vele positieve effecten op de mens, zonder zon zouden we niet kunnen leven! Door de zonnewarmte ontspannen je spieren. Je humeur en energie krijgen een flinke boost dankzij de aanmaak van het hormoon endorfine. Echter, zoals met alle zaken: uw omgang met de zon moet verstandig zijn. Geniet van de zon of zonnebank, maar voorkom overmatige blootstelling en verbranding. Hieronder volgen een aantal richtlijnen in relatie tot om verantwoord te zonnen.

Onze zonnestudio voldoet aan de wettelijke normen en hygiëne voorschriften. Wij gebruiken allen maar officiële Ergoline onderdelen en lampen. Zo voldoen onze zonnebanken Europese ‘0,3’ norm en geven niet meer ultraviolette straling af dan wettelijk is toegestaan.

HUIDANALYSE

Bij uw eerste bezoek zullen wij een huidtype analyse uitvoeren. Zo zorgen wij ervoor dat u niet meer zonlicht krijgt dan goed voor u is en zorgen wij dat u een goed zonadvies kunt ontvangen.

ZONADVIES

Na het bepalen van uw huidtype bij de huidanalyse, krijgt u een persoonlijk zonadvies. Be bepalen samen u de duur, frequentie en sterkte van de zonnebank. Zo profiteert u van de positieve effecten van het zonnen en een goed bruiningsresultaat, zonder uw huid verbranden.

HYGIËNE

Wij voldoen aan strenge hygiëne- en veiligheidseisen en zijn voorzien van nieuwe originele Ergoline lampen en onderdelen. Met de juiste reinigings- en desinfecteermiddelen worden volgens protocol de cabines, de apparatuur en de studio gereinigd. Hierdoor kunt u onbezorgd genieten van uw minivakantie genieten.

0,3 NORM

Wij hanteren de ‘0,3 norm’. Deze norm stelt onder meer dat zonnebanken niet meer straling mogen afgeven dan 0,3 W/m2, oftewel: de kracht van de zon op de stranden van de Middellandse Zee rond het middaguur. Deze wet wordt gecontroleerd en gehandhaafd door de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA).

Wist je dat verantwoord zonnen…

Het hart versterkt?25%
25%

Zonlicht heeft een verbazingwekkend effect op het hart en bloedcirculatie. Het vermindert het risico op een hoge bloeddruk, verlaagd cholesterolwaarden en leidt tot een verbetering van de bloedcirculatie. Deze positieve resultaten zijn een belangrijke factor in het voorkomen van ernstige aandoeningen van het hart- en bloedvaten stelsel, bijvoorbeeld een hartinfarct.

De botten versterkt?50%
50%

Het UVB- aandeel van het zonlicht is voor de lichaamseigen vorming van Vitamine D3 absoluut noodzakelijk. Vitamine D3 is een belangrijke voedingsstof voor de opbouw van de botten want met behulp van deze vitamine wordt calcium in de botten opgeslagen. Vooral op hogere leeftijd voorkomt alleen een gezonde stofwisseling van de botten het ontstaan van osteoporose.

Gelukkig maakt?75%
75%

Onder invloed van zonlicht maakt het lichaam gelukshormonen aan, bijvoorbeeld endorfine of serotonine. Wie kent niet het gelukzalige gevoel na een mooie zonnige dag op het strand? Maar ook bij depressieve stemmingen geven deze – door natuurlijke of kunstmatig zonlicht – gestimuleerde hormonen hun positieve werking aan de dag.

De huid beschermt?100%
100%

Een bruine huid is niets anders dan een beschermingsreactie van de huid tegen zonnestralen. De indirecte diepte bruining biedt een goede zonbescherming, die door stimulering van de melanine cellen in de huid van Vitamine D wordt bereikt. Door voor te bruinen onder de zonnebank bij Body Lookz kan een bescherming van de huid bereikt worden die overeenkomt met beschermingsfactor 3-5. Ook huidziektes worden met groot succes door UV-licht genezen zoals acne, psoriasis en neurodermitis.

NIEUWSTE ERGOLINE ZONNEBANKEN

Wij  hebben de nieuwste en meest luxe zonnebanken voor de beste bruining en ervaring.

SUPERIEURE BRUINING

Nieuwste lichttechnologieën voor een intensieve directe bruining en een langdurig resultaat.

UITSTEKENDE HYGIENE

Wij voldoen aan strenge hygiëne- en veiligheidseisen en zijn voorzien van nieuwe originele Ergoline lampen en onderdelen.

BEAUTY LIGHT

Beauty Light voor een betere pigmentatie en diepere bruiningsresultaten en premium huidverzorging.