PMU Eyeliner

Ben je het ook zat om steeds nieuwe eyeliners te kopen en de perfecte eyeliner te tekenen? Dan is en permanente make-up eyeliner wat voor jou! Wanneer u ‘s ochtends opstaat, is de eyeliner al op zijn plaats en kunt u rustig wakker worden. Zeg maar dag tegen de dagelijkse problemen met make-up en hallo tegen moeiteloze schoonheid met onze permanente eyeliners.

Wat is PMU Eyeliner?

Met deze techniek is het mogelijk je ogen prachtig te accentueren, de wimpers voller te laten lijken of vorm van de ogen optisch aan te passen. En het mooiste is dat je hier zelf niets voor hoeft te doen. Je staat elke dag direct op met een mooie frisse look. Het zetten van de eyeliner met PMU is te vergelijken met een tatoeage. Het pigment wordt in de huid gebracht met een flinterdun naaldje. Het verschil met een tatoeage is dat het pigment minder diep wordt gezet en niet van kleur verandert maar alleen zal vervagen en de behandeling wordt hierdoor ook als minder gevoelig ervaren.

Er zijn verschillende eyeliners:

 • Infralash eyeliner: dit is een lijntje tussen de wimper haartjes, die heel subtiel is en zorgt voor een heel natuurlijke en sprekende oogopslag.
 • Soft eyeliner: dit is een dikkere eyeliner die zacht uitloopt.
 • Classic eyeliner: dit is een eyeliner die strak is in lijn. De soft eyeliner en de classic eyeliner kunnen met en zonder Wing gezet worden.

Prijzen

Infralash eyeliner incl. nabehandeling
Nabehandeling tussen de 6 en 8 weken
€235
Touch-up kleur binnen 1 jaar €150
Touch-up kleur binnen 2 jaar €175
Soft of classic eyeliner incl. nabehandeling
Nabehandeling tussen de 6 en 8 weken
€275
Touch-up kleur binnen 1 jaar €175
Touch-up kleur binnen 2 jaar €200
Touch-up elders geplaatste PMU Prijs op aanvraag

Wij volgen alle hygiënerichtlijnen voor permanente make-up en hebben hiervoor een vergunning van de GGD.

De behandeling

De PMU specialist neemt eerst met jou de behandeling en informed consent door, zodat je goed op de hoogte bent van de behandeling en de nazorginstructie. De voorzorginstructie ontvangt u in de boekingsbevestiging en kunt u lezen op deze pagina. Daarna ga je je liggen en begint de behandeling. Met kleine bewegingen worden de pigmenten onderhuids aangebracht door middel van een PMU apparaat met een naald/hygiënemodule. De totale behandeling duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur en is vrijwel pijnloos. Indien gewenst kun je ook bij de huisarts een verdovende zalf aanvragen. Je moet dan wel het toestemmingsformulier met jouw naam erop van de huisarts meenemen.  Na 6 tot 8 weken zien we jou weer terug voor een touch-up behandeling.

Let op: Heb je wimperextenions? Deze moeten een week van te voren eraf en mogen vanaf 4 weken na de touch-up behandeling weer geplaatst worden. Een week na de behandeling kun je wel mascara gebruiken.

Vera Rutters

PMU specialist

Duur van resultaat

Het resultaat zal 1,5 jaar mooi zichtbaar zijn, waarbij het resultaat geleidelijk afneemt. Het is daarom aan te raden om jaarlijks een touch-up behandeling in te plannen, zodat het resultaat mooi zichtbaar blijft. De duur van het resultaat verschilt per persoon en kan korter zijn als je een zeer vette huid hebt of ooit permanente make-up hebt gehad.  Hieronder volgt een indicatie van de duur van het resultaat per huidtype:

 • Zeer vette huid: tot 6-10 maanden.
 • Vette tot normale huid: 10-16 maanden.
 • Droge tot zeer droge huid: 18-24 maanden.

Veelgestelde vragen

PMU eyeliner kan 5 tot 8 jaar zichtbaar blijven. Wel is het aanbevolen om tussendoor een touch up te doen zodat de eyeliner er altijd strak en fris van teint is.

Dag 1-3: zeer donker
Dag 4-10: kans op vervaging
Dag 11-28: géén kleur/vorm te zien
Dag 29-35: lichte kleur te zien
Dag 36-50: kleur en vorm beter zichtbaar

Na de eerste sessie: 30% zichtbaar resultaat
Na bijwerken: 70% zichtbaar resultaat

De behandeling duurt gemiddeld 1,5 uur en maximaal 2 uur duren.

Ja, dan is het pigment mooi opgebouwd en zal de eyeliner er prachtig uitzien.

Na uw eerste behandeling kunt u tussen 6 en 8 weken gratis terugkomen voor een touch-up behandeling. Na de eerste touch-up raden wij aan om elk jaar het pigment te laten bijwerken om het natuurlijke resultaat lang te behouden.

De meesten mensen ervaren het niet als pijnlijk, maar als een klein prikkelend gevoel.

De eyeliner kan niet toegepast worden bij zwangere dames, hepatitis, diabetes, patiënten die hart- en vaatziekten hebben.

Gebruik je bloedverdunners? Neem even contact met me op. Wellicht is het mogelijk.

Helaas kan het ook niet als je binnen 12 maanden een operatie hebt gehad, of als je net heel erg ziek bent geweest, bijvoorbeeld zware griep. Je lichaam zal het pigment er meer uitwerken en het resultaat zal minder mooi zijn.

Bij gebruik van Roaccutane mag er geen permanente make-up worden toegepast tot het einde van de kuur.

Enkel eerste paar uur (max. 1 dag) tenzij de klant enorm gevoelig is kan het tot 3 dagen duren, dit komt zelden voor.

Voordelen van PMU eyeliner.Bij het opstaan heb je direct een mooi verzorgde look. Je hebt eigenlijk geen make-up meer nodig. Je make-up kan niet uitlopen tijdens sporten, zwemmen of sauna en make-up verwijderen hoeft niet.

Nadelen van PMU eyelinerJe smaak qua make up kan veranderen, daarom houden we rekening mee met de vorm tijdens de behandeling zodat deze tijdloos is.

Je kunt 4 weken voor en na de PMU behandeling een filler en botox behandeling ondergaan.

Tijdens de behandeling mag je geen lenzen in. Tot 24 uur na de behandeling kunnen de oogleden gezwollen aanvoelen, gedurende deze periode mag je oog geen lenzen dragen. In zeldzame gevallen kan dit tot 3 dagen na de behandeling duren.

Contra-indicaties:

 • Zwangere vrouwen
 • Mensen die lijden aan diabetes 1 – 2
 • Mensen die lijden aan hart en vaatafwijkingen
 • Mensen die lijden aan hemofilie
 • Mensen die lijden aan hepatitis B
 • Mensen die lijden aan een chronische huidziekte
 • Mensen die lijden aan een contactallergie
 • Mensen met een immuunstoornis
 • U bent allergisch voor tandartsverdoving
 • U bent onder doktersbehandeling
 • U gebruikt medicatie (bloedverdunners, bij gebruik antibiotica bij twijfel navraag bij huisarts)

Maak een online afspraak
Zie er altijd verzorgd uit met PMU eyeliner.