PMU Micro Hair Pigmentation

Heb je kale plekken, diepe inhammen of een geheel kaal hoofd, littekens in de haargroei op de hoofdhuid of in de baard? Met Micro Hair Pigmentation (MHP) kunnen wij  dunner wordend haar of haarverlies te camoufleren op een natuurlijke manier. Deze behandeling is voor zowel mannen als vrouwen. Tijdens de behandeling worden met speciale pigmenten en micro-naalden kleine puntjes op de hoofdhuid aangebracht, die de illusie creëren van natuurlijke haarstoppels.

Het resultaaat van Micro Hair Pigmentation

Het resultaat van Micro Hair Pigmentation (MHP), ook bekend als PMU Hair Scalp, is een optisch verjongende en camouflerende oplossing voor dunner wordend haar of haarverlies. Door het gebruik van speciale pigmenten en micro-naalden worden kleine puntjes op de hoofdhuid aangebracht, die de illusie creëren van natuurlijke haarstoppels. Het resultaat is een vollere en dikker ogende haardos, waardoor het haarverlies minder zichtbaar wordt.

Zones

Tijdens het gratis consult wordt een prijsopgave gemaakt aan de hand het aantal te behandelen zones. Hieronder zie je indicatief de 7 zones standaard zones, maar het blijft altijd maatwerk.

Micro Hair Pigmentation zones

Prijzen

Intake gesprek (consult)
Nabehandeling tussen de 6 en 8 weken
Gratis
1 zone incl. nabehandeling €450
2 zones incl. nabehandeling €950
3 zones incl. nabehandeling €1.350
4 zones incl. nabehandeling €1.700
5 zones incl. nabehandeling €2.100
6 zones incl. nabehandeling €2.250
7 zones incl. nabehandeling €2.500
Touch-up langer dan 5 jaar

Wij volgen alle hygiënerichtlijnen voor permanente make-up en hebben hiervoor een vergunning van de GGD.

De behandeling

Je boekt altijd eerst een gratis intakegesprek (consult) met onze MHP-professional. Tijdens het consult worden je haarverliesproblemen en gewenste resultaten besproken en wordt gekeken of de behandeling iets voor jou is. U krijgt tijdens het consult van ons een prijsopgave aan de hand van het aantal benodigde zones en wordt er eventueel een afspraak gepland voor de behandeling.

Tijdens de behandeldag wordt de MHP specialist een ontwerp gemaakt dat past bij je natuurlijke haarlijn. Na de voorbereiding, waarbij de hoofdhuid wordt gereinigd en in sommige gevallen geschoren, wordt het pigment met behulp van micro-naalden puntje voor puntje in de hoofdhuid geïnjecteerd.

Na de behandeling krijg je instructies voor de nazorg en wordt de nabehandeling ingepland. Als u na de behandeling vragen hebt kunt u altijd contact opnemen met uw MHP specialist.

Vera en Samira MHP/SMP Artists Body Lookz

Vera Rutters & Samira Hassanzadeh

MHP/ SMP Artists

Veelgestelde vragen

PMU Hair Scalp – ook wel Micro Hair Pigmentation (MHP) genoemd – is geschikt voor iedereen en voor elke haarkleur. Het is dus geschikt voor mannen en vrouwen die een kort kapsel voller willen laten lijken, een lang kapsel optisch willen verdichten, als je last hebt van littekens, dunner wordend haar of uitvallend haar.

Ook behandelen wij mensen die lijden aan Alopecia Areata. Door het aanbrengen van haarstoppeltjes met behulp van een ultrafijne naald, is het contrast tussen het haar en de hoofdhuid minder groot. Hierdoor oogt het haar voller en is de haaruitval dus minder goed te zien.

De duur van de Micro Hair Pigmentation behandeling hangt af van het aantal zones dat behandeld moet worden. Eén zone duur 150 minuten, daarna kom je na 6 weken terug voor een nabehandeling. De nabehandeling duurt maximaal 150 minuten. Elke extra zone duurt ongeveer 100 – 150 minuten. De duur van de behandeling wordt altijd besproken tijdens het consult.

Na de eerste behandeling kun je tussen 6 en 8 weken gratis terugkomen voor een touch-up behandeling.

Na de Micro Hair Pigmentation behandeling kan je hoofdhuid rood zijn. De lichte verkleuring trekt tijdens de dagen na de behandeling vanzelf weg. Je kunt je normale werkzaamheden en activiteiten de volgende dag weer hervatten.

De meesten mensen ervaren het niet als pijnlijk, maar als een klein prikkelend gevoel.

Ja, het resultaat van de Micro Hair Pigmentation behandeling vrijwel niet van echt te onderscheiden. Essentieel is echter dat de behandelende kliniek genoeg ervaring en expertise heeft op het gebied van Micro Hair Pigmentation. Bij Body Lookz kun je er zeker van zijn dat de behandeling alleen uitgevoerd wordt door een specialist die hiervoor een opleiding heeft gevolgd inclusief de specialisatie PMU Hair Scalp.

Het is niet slim om vlak voor een zonvakantie permanente make up te laten zetten, dit omdat je tot 6 weken na de behandeling niet in de zon mag met het gebied dat behandeld is. Daarna krijg je de nabehandeling en moet je nogmaals 6 weken uit de zon blijven. Wel kun je een pet dragen als je de zon in moet.

Omdat de inkt minder diep in de huid wordt ingebracht dan bij een traditionele tattoeage, wordt de inkt niet blauw. Wij werken met hoogwaardige pigmenten die zorgen voor het mooiste resultaat die langdurig blijft.

Wij kunnen de kleur van het pigment aanpassen aan jouw eigen haar- en huidkleur. Ook wanneer je
blond of lichtgekleurd haar hebt, is MHP mogelijk. Wel moet de te pigmenteren kleur altijd donkerder zijn dan de huidskleur. Een zeer lichte kleur zal wel iets eerder vervagen dan een donkere kleur pigment.

De duur van het resultaat verschilt per persoon en hangt van een aantal factoren af. Zo zijn donkere pigmenten langer zichtbaar dan een lichtere kleur. De ingebrachte pigmenten vervagen sneller door langdurige blootstelling aan zonlicht of een zonnebank. Gemiddeld volgt een eerste nabehandeling 2 tot 5 jaar na de eerste micro haar pigmentatie behandeling.

Heftig transpireren wordt gedurende de eerste paar dagen na de behandelsessie afgeraden. Je kunt de eerste week niet sporten en niet naar de sauna.

Ja, wij zijn hiervoor opgeleid en de pigmenten die gebruikt worden, zijn hypoallergeen en er wordt gewerkt met voorverpakte, steriele naalden voor eenmalig gebruik. Wij hebben een vergunning van de GGD voor het uitvoeren van de behandeling en werken volgens de landelijke hygiënerichtlijnen.

Boek een gratis consult!
Geef jezelf weer een volle bos haren!