NieuwsZonnebanken

CollaTan: Collageen-activerende lampen tijdens het zonnen!

Collageen lichttherapie is een revolutionaire ontwikkeling op het gebied van wellness. Het is een efficiënte huidverjongende behandeling met als resultaat een strakkere, gezondere en frissere huid. Bij Body Lookz kun je terecht voor LED lichttherapie  en vanaf bieden wij dit ook aan in een aantal van onze zonnebanken. Met dit innovatieve concept combineren wij een bruiningssessie met licht- en wellness therapie. De UV lampen zorgen voor een prachtig bruiningsresultaat en de collageenlampen stimuleren en verhogen op natuurlijke wijze de productie van collageen en elastine in de huid. Hierdoor vervagen rimpeltjes en lijnen en cellulitis wordt voorkomen en verminderd.

Als je een bezoek brengt aan de zonnebank kleurt je huid mooi bruin, doordat je huid pigment produceert als reactie tegen de UV straling van de zonnebanken. Door het gebruik van zoncosmetica kun je onder andere het pigmentatie proces versnellen en zal je huid gehydrateerd blijven tijdens het zonnen. Hierdoor bereik je een mooier eindresultaat. Het smeren van zonnecosmetica is dus erg belangrijk voor het bruiningsproces en voor het vochtbalans van je huid.

Tijdens het zonnen werken aan je rimpels!

Tijdens het zonnen word je blootgesteld aan UV straling. UV straling is opgebouwd uit UVA en UVB stralen. UVA is in mindere mate aanwezig dan UVB stralen, maar dringen het diepst in de huid door en versnellen daarmee het huidverouderingsproces. Onze Luxura zonnebanken zijn uitgerust met een extra hoog UVB gehalte wat de bruining simuleert en zorgt voor de aanmaak van Vitamine D.

Vanaf heden een aantal van onze zonnebanken voorzien van CollaTan/ Beauty Light. In deze zonnebanken zijn de blauwe UV lampen gecombineerd met rode collageen lampen en/ of Beauty Leds. De blauwe UV lampen zorgen voor een mooie bruine kleur en de aanmaak van vitamine D. De rode collageen lampen zorgen voor de activatie van collageen op een sterkte van 633 nm. Dit versterkt de doorbloeding, verbetert de elasticiteit en huidskleur; elimineert (fijne) lijntjes en rimpels; herstelt huidbeschadigingen en stimuleert de afvoer van afvalstoffen, waardoor rimpels duidelijk zichtbaar afnemen, en de huid egaler en zachter wordt, zonder concessies te doen in het bruiningsresultaat. Hieronder een illustratie van de werking van het rode licht op de huid.

De voordelen van CollaTan/ Beauty Light

  • Klinisch bewezen collageen- & elastine – stimulatie.
  • Bestrijdt rimpels en fijne lijntjes (met name rond de ogen, lippen, voorhoofd, hals en decolleté).
  • Verbetert de huid bij onregelmatigheden.
  • Stimuleert de aanmaak van eigen collageen.
  • Helpt bij de behandeling van cellulitis.
  • Zorgt voor een stralende teint en een zachte huid.

CollaTan
Bruining en huidverzorging ineen!