Definitief ontharenNieuwsOntharen

IPL of Diode laser behandeling?

Overmatige en ongewenste haargroei kan voor vele erg vervelend zijn. We horen ook steeds meer mensen die het scheren gewoon zat zijn. Bij Body Lookz kun je jouw haargroei laten waxen met onze top wax van Lycon. Maar vanaf heden kun je ook bij ons terecht voor definitief ontharen.
Er zijn twee methodes voor definitief ontharen, namelijk Intense Pulsed Light (IPL) en Diode laser. Wij hebben gekozen om te werken met een Diode laser. Een diode laser werkt snel, maar ook vooral effectief. Met slechts een paar behandelingen bent je haarvrij. Daarnaast is het ook nog eens vrijwel pijnloos.
In dit artikel leggen wij het verschil tussen IPL en de diode laser behandeling uit.

IPL of Diode laser behandeling

In feite is de werking van een laser of een IPL behandeling precies hetzelfde. Het uitgestraalde licht verwarmt bij beide het pigment in de haarzakjes waardoor deze worden beschadigd. Het gevolg? Er groeit geen haar meer. Het echte verschil zit hem dan ook in het type licht dat gebruikt wordt.
Een laser werkt met één krachtige energiestraal van één golflengte en kleur. Het voordeel van deze techniek is dat er geen licht verloren gaat, waardoor het een uiterst effectieve aanpak is van ongewenste haargroei. Haren die in de groeifase zitten, worden door de hitte van de diode laser voor tot 95% definitief verwijderd. De diode laser die wij bij Body Lookz gebruiken (elōs Plus), gebruikt een combinatie van optische energie met bi-polaire radiofrequentie. Hiermee behalen wij een nog effectievere behandeling dan alleen met optische energie, zoals bij normale diode lasers. Daarnaast bevat onze diode laser een krachtig koelsysteem (Sapphire), voor een comfortabele behandeling. Hiermee is de behandeling vrijwel pijnloos.

Bij IPL wordt het licht uitgezonden in meerdere golflengtes (en dus kleuren). Dit is dus eigenlijk vergelijkbaar met het licht dat een gewone lamp verspreidt. Hierdoor is het licht van IPL veel minder sterk dan die van de laser en worden haarzakjes minder rigoureus vernietigd. Ontharen met een IPL staat er om bekend behoorlijk pijnlijk te kunnen zijn. Daarnaast kan het ontharen met een diodelaser bij ieder huidtype, van blank tot negroïde. IPL ontharing kan alleen bij mensen met een lichte huid en donkere haren.

Hoeveel behandelingen heb je gemiddeld nodig?

Het aantal laser ontharingsbehandelingen varieert van persoon tot persoon en is sterk afhankelijk van de te behandelen plek. Het aantal behandelingen wordt sterk bepaald door onder andere uw haar- en huidkleur, de haardikte en het aantal haren per huidoppervlak gebied. Daarnaast kunnen alleen haren die in de actieve groeifase (Anagene fase) zitten kunnen vernietigd worden. Omdat niet alle haren tegelijkertijd in de groeifase zitten, heeft u meerdere behandelingen nodig.
Met de laser heb je ook minder behandelingen nodig (gemiddeld 6 – 8). Met IPL ligt dit gemiddelde al snel op 10 – 15. De nauwkeurigheid van de behandeling met de laser vraagt wellicht wat meer tijd. Voor beide technieken is het mogelijk meerdere gebieden in 1 sessie te behandelen.

Belangrijk om te weten:

Ontharingsbehandelingen d.m.v. laseren en IPL worden steeds vaker voor stuntprijzen aangeboden. Realiseer je goed dat bij onkundig gebruik van laser- en IPL-apparatuur brandwonden kunnen ontstaan. Ook zorgt de kennis van haartype, dikte, huidkleur etc. ervoor dat er met de juiste vakkennis de juiste instellingen voor de laserapparatuur wordt gekozen. Dat is niet alleen veiliger maar ook kosten besparend. Dat kan zelfs meerdere sessies schelen. Bij Body Lookz zijn enkele (huid)specialisten opgeleid door Dalton Medical. Dalton Medical is sinds 2001 leverancier van medische en esthetische innovatieve technologieën en producten in Nederland, België en Luxemburg.