NieuwsWimperextensions

Ontdek de geheimen van prachtige wimpers

Factoren die de duurzaamheid van wimperextensions beïnvloeden

We ontvangen regelmatig vragen over het tijdsbestek voor het opvullen van je wimperextensions. In dit bericht leggen wij uit hoe dit zit en lees je tips die bijdragen aan een mooi langdurig resultaat van je wimperextensions. Ontdek de geheimen van prachtige wimpers en leer meer over de natuurlijke wimpercyclus en ontdek hoe factoren van invloed kunnen zijn op de duurzaamheid.

Gemiddeld vul je wimperextensions om de 3 weken op, voordat ze samen met de natuurlijke wimper uitvallen. Maar dit kan variëren op basis van verschillende factoren. Zo verlies je elke dag een aantal wimpers als onderdeel van een natuurlijk proces van wimperuitval. Het exacte aantal varieert van persoon tot persoon, maar het is gebruikelijk om tussen de 1 en 5 wimpers per dag te verliezen. Het kan echter ook variëren afhankelijk van factoren zoals leeftijd, genetica, hormonale veranderingen, en algemene gezondheid.

Daarnaast kunnen wimpers eerder uitvallen door bijvoorbeeld:

 • Olieachtige huid en cosmetica: Olieachtige producten zoals oogcrèmes, make-upremovers en oogmake-up kunnen invloed hebben op de hechting van de lijm. Ze kunnen de lijm verzwakken en ervoor zorgen dat de wimperextensions eerder loskomen.
 • Water en vocht: Wimperlijm kan worden beïnvloed door water, vocht en stoom. Het vermijden van overmatig watercontact in de directe nasleep van de toepassing kan helpen om de hechting te behouden.
 • Hormonale veranderingen: Hormonale schommelingen in het lichaam, zoals die tijdens de zwangerschap, menstruatie of menopauze, kunnen van invloed zijn op de hechting van wimperextensions.
 • Wrijving en trekken: Overmatig wrijven van de ogen of trekken aan de wimpers kan leiden tot het vroegtijdig uitvallen van wimperextensions.

Bij Body Lookz zorgen wij voor een goede voorbereiding, hoogwaardige wimperextensions en lijm en lijmtechniek, aangezien de kwaliteit van de materialen een cruciale rol spelen bij de duurzaamheid van de wimperextensions. Met de juiste manier van aanbrengen blijven de wimperextensions de hele natuurlijke groeicyclus van de eigen wimpers zitten.

In het geval dat er in de dagen na het plaatsen van de wimpers extreem veel uitvalt, ondanks dat je je aan alle instructies hebt gehouden, kan er mogelijk iets aan onze kant zijn misgegaan. In dat geval bieden we een garantie waarbij je binnen één week kunt terugkomen voor een correctie. Deze optie staat ook in ons boekingssysteem vermeld.

LASH SHED

Twee keer per jaar, in de lente en de herfst, zijn onze wimpers in de rui en zullen gedurende 6 tot 8 weken extremer uitvallen dan normaal. Het lichaam past de bloedtoevoer naar de grote organen aan om ons lekker warm te houden en ons “wintervachtje” dat ons tegen de kou beschermt is niet meer nodig. We verliezen daarom meer haar dan normaal. Je kunt dan merken dat je wimperextensions sneller uitvallen en je eerder moeten terugkomen voor een refill.

Daarnaast kunnen de wimpers er in deze periode iets dunner en korter uitzien, door de de nieuwe haartjes die zijn doorgekomen. Het is een natuurlijke reactie van het lichaam op de wisseling van het seizoen. Dit is vergelijkbaar met ruien bij dieren en kan van invloed zijn op de uitval van wimpers.

Wanneer je lichaam de nodige vitamines en mineralen binnenkrijgt dan zullen je wimpers ook gezonder blijven en beter blijven zitten. Voor een goede haargroei zijn de volgende vitamines en mineralen belangrijk: Omega-3 (visolie), zink, Complex, vitamine C, IJzer en Vitamine D.

Nazorginstructies wimperextensions

Om ervoor te zorgen dat wimperextensions langer blijven zitten, is het belangrijk om onze nazorginstructies te volgen, Hier zijn enkele nazorgtips om je wimperextensions in topconditie te houden:

 • Vermijd het gebruik van oliehoudende producten of vette oogschaduw.
 • Het is niet noodzakelijk om mascara te gebruiken, maar als je dat wel wilt, kies dan voor een olievrije mascara en breng deze alleen aan op de uiteinden, niet bij de wortel. We bieden ook olievrije mascara’s en eyeliners die speciaal zijn ontworpen voor wimperextensions.
 • Verwijder eventuele make-up voor je bijwerksessie met onze reinigingsfoam om tijd te besparen.
 • Zorg ervoor dat de wimperextensions de eerste 24 uur na de behandeling niet nat worden. Vermijd sauna’s en zwemmen gedurende deze tijd.
 • Laat je wimpers na het douchen op natuurlijke wijze drogen, vermijd het gebruik van handdoeken of watjes die pluisjes kunnen achterlaten.
 • Reinig je wimpers verticaal met onze reinigingsfoam en cleansing brush, minstens eens in de 3 dagen om ophoping van vet en vuil te voorkomen, wat kan leiden tot vroegtijdige uitval van de wimperextensions.
 • Wrijf niet horizontaal in je ogen, aangezien dit je eigen wimpers kan beschadigen.
 • Verwijder de wimperextensions nooit zelf; dit kan alleen veilig worden gedaan met onze remover.
 • Trek niet aan de wimpers (de natuurlijke wimpers kunnen voortijdig uitvallen, je kunt de haarschachten beschadigen, dat kan blijvende schade veroorzaken).
 • Borstel je wimpers dagelijks met ons wimperborsteltje. Als je er geen hebt, vraag deze dan de wimperstyliste.
 • Slaap niet op je ogen, de wimperextensions kunnen dan door elkaar gaan staan en zelfs uitvallen incl. uw eigen haartjes.

Het boeken van je opvul behandeling

Als je merkt dat er aanzienlijke ruimtes zijn in je wimperverlenging, of als je het uiterlijk van je wimpers niet meer zo vol vindt als bij de eerste toepassing, kun je de wimperextensions laten bijvullen. Anderen vinden het misschien prima om langer te wachten met opvullen en sommige willen continue een vollere look en zullen dus vaker moeten opvullen. Het opvullen van wimperextensions is dus afhankelijk van je persoonlijke voorkeur.

Bij Body Lookz hebben een systeem waarbij je opvulbehandeling kunt boeken binnen 2, 3 of 4 weken. Daarna betaal je voor een nieuwe set. Heb je een feestje of wil je een toch-up, dan kun je ook opvullen binnen één week. In alle gevallen zal de wimperstyliste kijken hoeveel wimpers ze kan opvullen binnen de gekozen behandeling. Mocht het zijn dat je een keer veel uitval hebt of er zitten nog maar een paar wimpers op, dan kan het zijn dat de wimperstyliste het niet redt om de wimperextensions helemaal vol op te vullen binnen de tijd.  In dit geval kun je bij de behandeling een “Extra refill tijd” boeken van 30 min voor 20 euro extra. De wimperstyliste heeft dan meer tijd om de wimper op te vullen en het gewenste resultaat te behalen. Als je voor deze optie kiest, raden we aan om online te boeken met je voorkeur voor een specifieke medewerker om te voorkomen dat je bij verschillende stylisten wordt ingepland.

Nieuwe set wimpers?

Als je overweegt een nieuwe set wimperextensions te laten plaatsen, raden we je aan om van tevoren foto’s te bekijken van de stijlen die je mooi vindt en deze te bespreken met je styliste. Zo kunnen we beter begrijpen welke krul, lengte en volheid je voorkeur hebben, afhankelijk van wat jouw natuurlijke wimpers kunnen dragen.

We hopen dat deze informatie nuttig voor je is bij het boeken van je wimperextensions. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als je verdere vragen hebt of als je klaar bent om je afspraak te plannen.

Prijzen opvullen wimperextensions

Behandeling Prijs
One by one | Opvullen binnen 1 week €25,00
One by one | Opvullen binnen 2 weken €30,00
One by one | Opvullen binnen 3 weken €35,00
One by one | Opvullen binnen 4 weken €42,50

Prijzen opvullen 2D wimperextensions

Behandeling Prijs
2D | Opvullen binnen 1 week €30,00
2D | Opvullen binnen 2 weken €35,00
2D | Opvullen binnen 3 weken €40,00
2D| Opvullen binnen 4 weken €47,50

Prijzen opvullen 3D/ Russian Volume

Behandeling Prijs
3D | Opvullen binnen 1 week €31,50
3D | Opvullen binnen 2 weken €36,50
3D | Opvullen binnen 3 weken €41,50
3D| Opvullen binnen 4 weken €49,00

“Stralende wimpers, elke dag opnieuw! Laat geen enkele factor de glans van jouw ogen verstoren.”