Nieuws

Een strakke buik en billen met EMS

Wat is EMS?

Altijd al een gespierde en plattere buik willen hebben, strakke billen zonder operatie of strakkere benen. Met elektrische spierstimulatie (EMS) is het mogelijk in een periode van twee maanden. Geen uitputtende sportsessies, geen strenge diëten maar toch spieren opbouwen en afslanken.

EMS komt uit de medische wereld en bestaat al meer dan 100 jaar. EMS wekt spiercontracties op door electro magnetische straling. De procedure levert hoge-frequentie elektromagnetische energie pulsen aan het spierweefsel, waardoor er maximale spiersamentrekkingen worden gecreëerd die meer spiervezels activeren dan dat er met normale lichaamsbeweging bereikt kan worden. Vroeger werd de training met elektrische spierstimulatie uitsluitend voor therapiedoeleinden gebruikt bijvoorbeeld bij revalidatie of wanneer de gewrichten niet belast mogen worden.  In 2018  heeft EMS zijn doorbraak gevonden in de cosmetische industrie met nieuwe technologie en toepassing. Ondertussen is de werkzaamheid hiervan bewezen uit talloze klinisch studies en positieve patiëntbeoordelingen.

EMS kan worden ingezet bij grote spiergroepen van de buik en de billen. Het resultaat is een grotere spierdefinitie en een strakkere omtrek, mits er natuurlijk een gezonde levensstijl naast wordt aangehouden.

Snel spieren opbouwen en vet verbranden!

Body Lookz Zwijndrecht werkt met de EMS Reshape, die vermindert vetweefsels en zorgt ervoor dat vet verdwijnt en de spiermassa tot wel 23% toeneemt. Daarom is deze techniek een ware innovatie. De EMS Reshape zorgt voor sterke (maximale) spiercontracties, die je niet bereikt tijdens een workout. Tijdens de behandeling worden impulsen naar de spieren gestuurd, die er voor zorgt dat er een samentrekking van de spier plaatsvindt. De energie die hiervoor nodig is moet de spier zelf leveren, waardoor uiteindelijk de spier niet alleen steviger wordt, maar ook vet wordt afgebroken.

Met de EMS Reshape raakt men op een snelle en verantwoorde wijze de nodige centimeters kwijt. In deze individuele behandeling verbrandt men in korte tijd overtollig vet en worden tegelijkertijd de spieren versterkt. Een behandeling duurt ca. 30 minuten en het gewenste resultaat kan al bereikt worden met een totale kuur van 10 behandelingen. Dit kan in 5 weken. In combinatie met een van de voedingsprogramma`s en advies bereikt men nog sneller het gewenste resultaat.

Ook inzetbaar na de zwangerschap en incontinentie

EMS behandelingen kunnen ook helpen na de zwangerschap. De behandeling kan namelijk spierscheuring in de buikspieren verminderen, een symptoom van diastasis recti, een aandoening waarbij de buikspieren loslaten en zich scheiden, wat vaak gebeurt tijdens een zwangerschap. In de esthetische geneeskunde wordt HI-EMT gebruikt als een niet-invasieve lichaamscontourenbehandeling voor o.a. buik en billen. Dezelfde technologie is gebruikt en bewezen in urologie en gynaecologie voor de behandeling van urine-incontinentie door versterking van de bekkenbodemspieren. Voor de behandeling van incontinentie maakt de apparatuur gebruik van de pelvic-pad. De pad gebruikt HI-EMT die intensiteiten en pulsritmes afwisselt om de beoogde spieren volledig te bewerken met tienduizenden supramaximale contracties. Je traint zelfstandig de bekkenbodemspieren waarbij je gewoon de kleding kan aanhouden!

Het scala aan oefeningen dat nodig zou zijn om deze gebieden met succes te behandelen, zou veel tijd vergen zonder hetzelfde niveau te behalen. Oefeningen kunnen het therapeutische effect van de HI-EMT-procedure niet dupliceren. En het resultaat: een significante verbetering na 6 tot 10 behandelingen in slechts 3 tot 5 weken.

De voordelen van EMS Reshape

Met EMS kun je werken aan jouw summer body en deze bijhouden in slechts behandelingen van 30 minuten. Zie hieronder alle voordelen:

  • Spieropbouw en vetafbraak in 1
  • Behandeltijd van slechts 30 minuten
  • Haal je doel binnen twee maanden
  • Geen dure operatie nodig
  • Geen downtime, je kan direct weer aan het werk
  • Vet verdwijnt en de spiermassa kan tot wel 23% toenemen.
  • HI-EMT zorgt voor een reductie van de onderhuidse vetlaag tot 19%.
  • Eén behandeling staat gelijk aan 20.000 tot 30.000 squats of sit-ups.

“EMS Reshape stakke buik en billen binnen twee maanden”