Nieuws

EMS de oplossing na de zwangerschap en bij incontinentie

Jouw lichaam na de zwangerschap

Een zwangerschap en bevalling laat bij elke vrouw sporen achterlaat op het lichaam. De geboorte van een kind is een enorme belasting voor het vrouwelijk lichaam. Tijdens de zwangerschap verandert het lichaam door gewichtstoename, het sterke oprekken van de buikspieren en het zakken van de bekkenbodem. De meeste jonge moeders zijn na de zwangerschap ontevreden over hun lichaam en klagen over meerdere problemen, zoals extra kilo’s, een losse huid, cellulitis en incontinentie.

De meeste moeders willen het liefst direct na de bevalling weer beginnen met sporten zodat ze zo snel mogelijk hun vroegere lichaam terug krijgen. Maar net na de bevalling heeft jouw lichaam tijd nodig om te herstellen. Zodra je bent hersteld van de stress van de zwangerschap, kan EMS je helpen weer snel in vorm te komen.

Vrouwelijk-lichaam-na-de-zwangerschap

Kom snel weer in shape

De EMS Reshape is het allernieuwste op het gebied van bodyshaping en afslankapparatuur. De EMS Reshape zorgt voor sterke (maximale) spiercontracties, die men niet bereikt tijdens een workout. Deze aanspanningen zorgen voor het versterken van spieren en de afname van vet. Door middel van elektromagnetische energie met hoge intensiteit jouw spieren aan te spannen, doe je als het ware duizenden buikspieroefeningen binnen dertig minuten. Hierdoor bouw je sneller spieren op en het vet sneller af en kun je na de zwangerschap snel weer in vorm komen.

Versteviging bekkenbodemspieren na zwangerschap

De bekkenbodemspieren ook een belangrijke rol bij het openen en afsluiten van de urinebuis en de anus en hebben ze een groot aandeel in de seksuele beleving. Omdat de bekkenbodemspieren door het dragen van je baby tijdens de zwangerschap, maar ook zeker door de bevalling zelf erg uitgeput en uitgerekt worden (en in veel gevallen zelfs beschadigd door een knipje of een scheur), is het na de bevalling van groot belang de spieren zo snel mogelijk opnieuw wat te oefenen tot ze hun originele staat weer hebben bereikt. Hierbij kan EMS helpen.

Diastase

Zo’n 60% van de vrouwen krijgt te maken met diastase (rectus diastase) tijdens en na de  zwangerschap. Dat komt doordat de baarmoeder de spieren in de buik uitrekt om plaats te bieden aan de groeiende baby. Ook kan persen tijdens de bevalling leiden tot diastase recti. Diastase recti is de gedeeltelijke of volledige scheiding van de rectus abdominis, of “six-pack”-spieren, die in het midden van uw buik samenkomen.

Diastase rectie na zwangerschap

Bij sommige vrouwen kan diastasis recti zichzelf herstellen na de bevalling als de buikspieren weer sterker worden. Als je acht weken na de bevalling nog steeds last hebt van symptomen of afscheiding, kunnen oefeningen bij de bekkenbodem specialist of personal trainer helpen. Postpartumbehandeling voor diastasis recti bestaat meestal uit bekkenbodem- en diepe buikspieroefeningen.

Mocht trainen niet voldoende verbetering bieden dan is EMS wellicht de uitkomst. “Door deze intensieve ‘workouts’ kunnen we buikpieren versterken en zijn, in het geval van diastase, de buikspieren in staat om weer dichter naar elkaar toe te groeien.  Overleg wel altijd met je arts en vraag zijn toestemming voordat u begint met EMS oefeningen na de bevalling.

In sommige gevallen is er zo veel schade aan het bindweefsel tussen de rechte buikspieren dat een operatie noodzakelijk is. Een bekkenfysio kan vaststellen of dit nodig is en je eventueel doorverwijzen naar een specialist. Meer info over diastase kun je lezen op https://www.trainingformamas.nl/diastase-wat-is-het/ ]

De voordelen van EMS Reshape

Met EMS train je jouw bekkenbodemspieren en zorg je dat je weer in figuur komt in slechts 30 minuten per behandeling Zie hieronder alle voordelen:

  • Train je bekkenbodemspieren
  • Kan helpen bij urine-incontinentie
  • Spieropbouw en vetafbraak in 1
  • Behandeltijd van slechts 30 minuten
  • Haal je doel binnen twee maanden
  • Geen dure operatie nodig
  • Geen downtime, je kan direct weer aan het werk
  • Vet verdwijnt en de spiermassa kan tot wel 23% toenemen.

EMS helpt bij urine-incontinentie

De bekkenbodem is niet zichtbaar of voelbaar – en toch hebben alleen al in Nederland over een miljoen mensen er problemen mee. Spannen, ontspannen en tegenhouden zijn de belangrijkste taken van de bekkenbodem. Als het verzwakt of beschadigd is, kan dit ernstige gevolgen hebben, zoals urine-incontinentie. EMS training is ideaal voor het versterken van de bekkenbodem en het voorkomen van incontinentie: EMS kan specifiek worden gericht op de spieren rond de bekkenbodem, waardoor deze worden versterkt en de bloedcirculatie wordt verbeterd. Voor de behandeling van incontinentie maakt de apparatuur gebruik van de pelvic-pad. De pad gebruikt HI-EMT die intensiteiten en pulsritmes afwisselt om de beoogde spieren volledig te bewerken met tienduizenden supramaximale contracties. Je traint zelfstandig de bekkenbodemspieren waarbij je gewoon de kleding kan aanhouden!

Incontinentie problemen

Niet alleen voor vrouwen: mannen moeten ook de bekkenbodem trainen

Maar niet alleen vrouwen hebben problemen met de bekkenbodem spier. Ook hebben mannen vaak te kampen met een verzwakte bekkenbodem, vooral bij toenemende leeftijd: incontinentie, impotentie en pijn zijn de gevolgen. Daarom moeten mannen tijdens de EMS training ook aandacht besteden aan een doelgerichte aanpak van de bekkenbodem. Omdat er bij de EMS training geen extra gewichten worden gebruikt, is de methode bijzonder gemakkelijk voor de gewrichten – en dus ook uitstekend geschikt voor oudere mensen. Hieronder een illustratie die laat zien wat er gebeurt met de bekkenbodemspier door de behandeling.

EMS bekkenbodem spieren oefening

“EMS Reshape Een stakke buik na zwangerschap en effectief bij urine-incontinetie”